Donation

Inom Livio har vi lång erfarenhet av ägg- och spermiedonationsbehandlingar, och korta väntetider. Behandling med donerade spermier kan antingen göras via insemination (AID) eller provrörsbefruktning (IVF). För behandling med donerade ägg krävs alltid IVF.

Spermie- ägg, eller dubbeldonation

Behandling med donerade spermier eller ägg kan vara ett behandlingsalternativ för ensamstående kvinnor eller par som inte kan få barn. Donatorn är anonym för paret men barnet har rätt att vid mogen ålder ta reda på sitt genetiska ursprung, dvs donatorns identitet.

Liviogruppen i Sverige erbjuder IVF/assisterad befruktning med donerade ägg och spermier (IVF-mottagningen vid Sophiahemmet erbjuder endast behandling med donerade spermier).

Efter patientens fertilitetsutredning har vi korta väntetider både för behandling med donerade ägg och donerade spermier. Hör gärna av dig till den klinik där du önskar behandling så får du mer information eller en tid för utredning och behandling.

Sedan den 1 januari 2019 är det tillåtet att utföra assisterad befruktning utanför kroppen även med hjälp av enbart donerade könsceller, det innebär att både donerat ägg och spermier kan användas i samma behandling.

Välkommen att kontakta den klinik där du önskar behandling redan nu. För IVF-behandling med donerade ägg tar vi emot vi patienter upp till (icke-fyllda) 46 år.

Vi välkomnar ständigt nya ägg-och spermiedonatorer, är du intresserad eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta Livio Egg and Sperm Bank på 076-941 74 00 eller läs mer här.

Även våra kliniker i Oslo och på Island erbjuder donationsbehandlingar.